Jocus Museum wies vastelaovend iddere zondaag aope

Zaoterdaag 18 jannewari 2020

In de juuste stumming kômme veur de Vastelaovend? Bezeuk de nieje tentoënstelling van ‘t Jocus Museum: Vastelaovend Same! Ein volksfees um gruuëts op zien.

‘t Jocus Museum is op de volgende daag geäöpend:
Zondag 19 januari 2020
Zondag 26 januari 2020
Zondag 2 februari 2020
Zondag 9 februari 2020
Zondag 16 februari 2020
Zondag 1 maart 2020
Zondag 15 maart 2020

Geäöpend vanaaf 13.00 oor wies 16.30 oor.

Neteurlik is ‘t auk meugelik um ‘t museum op aafspraok te bezeuke. Informeer nao de meugelikhede via museum@jocus.nl.

Euver de tentoënstelling:
De aafgeloupe maonde is ‘t Jocus Museum gans verniejd. Neet allein is ‘t museum volledig opniej ingerich mit nieje expositie-kes en de daobeej huuërende verleechting. Taeves mochte diverse nieje kollectiestôkke verwelkômp waere. Ein originele dokterskoets oét de 19e ieuw, eigendom van Jocus, is ein van de prônkstökke. In ‘t auditorium dreijt ein unieke documentaire euver de Venlose Boerebroélof. Middels ein foto-expositie wuurt in verschillende tiédsbeelde de Groëten Optoch geprissenteerd. Parel in de kroën is “de Schellenbaum” van Jocus. ‘t Vereinigingsteiken van Jocus, gemak en ingesteld beej gelaegenheid van de inhöldiging van Keuningin Juliana in 1948, is normaal allein in gebroék beej de Groëte Prônkzitting.

In Vastelaovend Same! wilt ‘t Jocus Museum veural de vuuëlzijdigheid van de diverse vastelaovestradities laote zeen: ein volksfees van idderein en veur idderein, det door de vastelaovesvierders zelf wuurt gemak.
Hald ‘t Jocus Museum in de gater via social media op Facebook, Twitter en Instagram via @jocusmuseum.

Adres: Dominicanenplein 25, Venlo