Jocus presenteert 75e editie van De Träöt

Maondaag 6 fibberwari 2023

Dubbeldikke editie vol actualiteit, foto’s en achtergrond verhalen

Na 2 bijzondere edities siert het nieuwe Jocus Dreejspan weer de cover van Staatsorgaan van ‘t Jocusriék De Träöt. met een uitgebreide fotoreportage van het Hofbal is de actualiteit helemaal terug. Deze uitgave mag worden gezien en gelezen: met 104 pagina’s is De Träöt nog nooit zo dik geweest.

Zo ook met uitgebreide sfeerbeelden van de spontane Vastelaovend en Jocus activiteiten als Elf van Elf en het Boeremoosbal. De velel foto’s van de bezoekers stralen en zorgen dat deze Träöt er eentje is van zien en gezien worden.

Ook is er veel aandacht voor een aantal achtergrondverhalen. Bijvoorbeeld over Sef Arends Prins Carnaval van Jocus in 1954 (ook in Prins in de wachtkamer), is er ruim aandacht voor de Venlose joekskapellen en Ad Pollux (teksschrijver van Jocusleedjes) die dit jaar 100 jaar zou zijn geworden. Vaste columnisten als Peter Leijsten en Lucas Bremmers schijven over de actualiteit met een kritische vastelaoves-inslag.

De Träöt is vanaf dinsdagmiddag 7 februari te verkrijgbaar op de bekende verkooppunten. Meer informatie op jocus.nl

Download PDF-versie

(Venlose versie onder de aafbeelding)

Venlose versie

Jocus prissenteert 76e oétgave van De Träöt

Nao twië biézôndere jaore siert ‘t nieje Dreejspan weer d’n umslaag van Staatorgaan van ‘t Jocusriék De Träöt. Mit auk ein oétgebreide fotoripportage van d’n Hofbal is de aktualiteit hielemaol truuk. En ‘t rissulaat meug gezeen en gelaeze waere: de nieje Träöt is in jaore neet zoë diek gewaes.

Zoë-auk mit oétgebreide sfeerbeelde van de aafgelaupe vastelaovend en Jocus aktiviteite wie d’n Elf van Elf en ‘t Boeremoosbal. Heej straole veural de moëie mörfkes van de bezeukers – geej as laezer! – en is de nieje Träöt d’r veural eine van zeen en gezeen waere.

Auk is de ruum aandach veur ein aantal achtergrondverhaole. Beejveurbeeld euver Sef Arends – auk ‘Prins in de wachkamer’ -, ein ripportage euver de Venlose Joekskepelle en teksschriéver Ad Pollux dae dit jaor 100 jaor zoel zien gewaore. De vaste columniste wie Peter Leijsten en Lucas Bremmers bringe actualiteit mit eine kwante inslaag.

De Träöt is vanaaf dinsdaagmiddaag 7 fibberwari veur slechs dreej euro verkriégbaar beej:

  • Albert Heijn Maagdenbergplein, Maagdenbergplein
  • Albert Heijn Hagerhof, Van Nijvenheimstraot
  • Bookhandel Koops/Venloos VVV-kantoër, Klaosstraot
  • Gift Bizz Ziekenhuiswinkel, VieCuri Venlo
  • Jumbo Supermarkt, Vinckenhofstraot
  • Jumbo Benders, Gelreplein
  • Primera MaasBLVD, Maasstraot
  • Slegterie De Karbinder, Wolweverstraot
  • Foto Kino Linders, Klaosstraot

En neteurlik via de webshop via jocus.nl